Saturday, June 3, 2023

អាហារបួស និង អាហាររូបបត្ថម្ភ

 អាហារបួស និង អាហាររូបបត្ថម្ភ វិភាគអំពី ការ បញ្ចុះបញ្ចូលរបស់ ភាគី ១ ឲ្យមានការ ហូបអាហារបួស ដោយលើកអំពី គុណសម្បតិនៃការហូបបន្លែ និង ភាគី មួយទៀត លើកអំពី កម្រិត កាឡូរី ដែលមានក្នុង សាច់់ ត្រី មានកម្រិតខ្ពស់ជាង តម្លៃថោកជាង ជា ផែនការអាហាររូបបត្ថម្ភរបស់ ក្រសួងផែនការ ក្រសួង សុខាភិបាល និង កម្មវិធី ស្បៀងអាហារពិភពលោក World Food Programme សុទ្ធតែកំណត់ថា ប្រជាជន កម្ពុជា ត្រូវការអាហាររូបបត្ថម្ភ ជាមធ្យម ១,៥០០ កាឡូរី/ ថ្ងៃ ដើម្បី ទ្រទ្រង់សារពាង្គកាយ និង បំពេញការងារប្រចាំថ្ងៃ។ បើសិនជាគេ ទទួលទាន ខាត់ណា ១ គក នោះនឹងទទួលបាន ២៣០ កាឡូរី តែបើគេ ទទួលទាន សាច់គោ តែ ១ ខាំ គេទទយលបាន ២៣០ កាឡូរីដូចគ្នា ។



អាហារបួស និង អាហាររូបបត្ថម្ភ៖ រូបភាពទាំង ៤០ សន្លឹកនេះ នឹងបកស្រាយជាបន្ថែម អំពី ទំនាស់នៃ ការហួបបួស ជាមួយនឹង ច្បាប់រដ្ឋទាក់ទងអាហាររូបត្ថម្ភ ដែលជា កាតព្វកិច្ចរបស់​រដ្ឋាភិបាលកម្ពុជា និង អង្គការសហប្រជាជន ជម្រុញលើកទឹកចិត្តឲ្យ ពលរដ្ឋមានអាហាររូបបត្ថម្ភគ្រប់គ្រាន់ តាមស្តង់ដា។ ដូច្នេះ តុល្យភាព ឬ Balance មួយត្រូវតែមានជាដាច់ខាត់ ដោយសារ មនុស្ស មិនអាចរស់នៅ ដោយគ្មានការកាប់សម្លាប់សត្វ តែមនុស្ស ក័ត្រូវតែទទួលស្គាល់អំពី ច្បាប់ កម្មា ច្បាប់កម្មផលផងដែរ ។ ដូច្នេះ កាត់បន្ថយការសម្លាប់់សត្វ គឺជា ជម្រើសដែលល្អបំផុត សម្រាប់ ភាគី ខាង ហួបបួស និង​ភាគី រដ្ឋាភិបាល ។

រូបភាព អាហារបួស និង អាហាររូបបត្ថម្ភ អាហារ ៣ ក្រុម រួមមាន អាហារសាងសង់ អាហារការពារ និង អាហារទ្រទ្រង់

No comments:

Post a Comment